AI och den utmanande framtiden för offentlig upphandling

2023/09/29 10:00 - 11:00 0 SEK

KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM

Men Per Werling, Upphandlingsjurist

 

Välkommen till ett tankeväckande och ögonöppnande webbinarium som kommer att belysa hur användningen av artificiell intelligens (AI) inom anbudsskrivning skapar nya utmaningar för att särskilja och utvärdera anbud. Detta är en kritisk diskussion för alla involverade inom den offentliga sektorn och företag som deltar i upphandlingsprocessen.

Redan nu strömmar anbud in som helt är delvis framställts med hjälp av AI. Inom en mycket snar framtid kommer det vara fullkomligt meningslöst att använda ”Beskriv…” som en del av utvärderingen.
​​​​​​​
​​​​​​​Det har länge varit en utmaning att utvärdera och välja de bästa anbuden. Med framsteg inom AI och maskininlärning är det nu möjligt för automatiserade system att generera ansökningar och anbud som är svåra att särskilja från mänskligt skapade och från varandra. Detta webbinarium kommer att utforska följande frågor:

 • Den snabba utvecklingen av AI i upphandlingsprocessen:

  Vi kommer att diskutera hur AI används i ansöknings- och anbudsskapande och hur det har potential att skapa förvirring bland upphandlare.

 • Utmaningar för utvärdering och transparens:

  Vi kommer att belysa de utmaningar som uppstår när det gäller att bedöma och utvärdera anbud som skapats med hjälp av AI, och hur detta påverkar upphandlingsprocessens integritet och transparens.

 • Förslag på lösningar och bästa praxis

  Vi kommer att diskutera potentiella lösningar och bästa praxis för att hantera detta nya landskap. Vilka metoder bör vi använda oss av.

 • Juridiska och etiska överväganden

  Vi kommer även att beröra de juridiska och etiska aspekterna av AI-användning inom upphandling och hur man kan förhindra missbruk. Kan man uppställa krav avseende förbud gentemot AI-genererade anbud?

  ANMÄL DIG HÄR

  Obs! anmäl dig inte nedan

 

Registreringen är nu stängd

Datum
2023/09/29 10:00 - 11:00
Pris
0 SEK